Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasta met pesto en tomaat

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr tagliatelle
zout en peper
2 el pijnboompitten
60 gr verse basilicumblaadjes
1-2 teentjes knoflook, geperst
3-5 el olie
60 gr versgeraspte pecorino of parmezaanse kaas
125 gr kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiden

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel, laat ze op een bord afkoelen. Wrijf de basilicum met knoflook en pijnboompitten fijn in een vijzel of pureer alles in de keukenmachine. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Roer de pesto samen met de tomaatjes door de uitgelekte warme pasta.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rigatoni met broccoli
Tagliatelle met zalmmoot
Elleboogjes met tonijnsaus
Bami goreng met broccoli
Tricolore fusilli met ricotta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes